Nu tar Företagscentrum ansvar för nyföretagarutbildningen

Vid årsskiftet lämnade Mjölby kommun Nyföretagarcentrum Västra Östergötland för att istället erbjuda nyföretagarrådgivning i Mjölby. Rådgivningen erbjuds via Nystart Mjölby som kommer att drivas av Företagscentrum på uppdrag av Mjölby kommun.

Kenneth Fungbrandt har i många år arbetat på Nyföretagarcentrum och kommer att följa med över till Nystart Mjölby. Rådgivningen är både kostnadsfri och konfidentiell.

–          Det är en spännande utmaning och alltid roligt med en nystart, säger Kenneth Fungbrandt. Vi erbjuder en första informationsträff den 5 mars kl 17-19 på kontorshotellet Jerikodalsgatan 6, men är du intresserad av individuell handledning går det bra att kontakta mig redan nu berättar han.

Företagscentrum har engagerat Bolagsbolaget i Sverige AB till att sköta administration och marknadsföring kring det nya konceptet Nystart Mjölby. Bolagsbolagets grunderbjudande är annars så kallad egenanställning i Bolagsbolaget – för entreprenörer som inte vill eller kan driva eget företag, med all administration det innebär.

–          Egenanställning kan vara ett första steg till eget företag utan ekonomiskt risktagande, mer än den egna tidsinsatsen. En möjlighet att prova sin affärsidé och starta i liten skala. Vilken form man väljer är förstås helt upp till individen, säger Kenneth. Vi vill ju att alla som startar ska lyckas i sitt företagande, det ingår i vår rådgivning att även avråda ibland.

Ett uppföljningsprogram kommer att erbjudas alla som startar företag via Nystart Mjölby. Där får man tillgång till nätverk och kanske en mentor om man så önskar.

Nystart Mjölby verkar på Jerikodalsgatan 6 i centrala Mjölby i samma lokaler som Företagscentrum.

Är du intresserad av mer information om Nystart Mjölby är du välkommen att kontakta:

Rådgivare Kenneth Fungbrandt telefon 070 – 584 80 04
Verksamhetsledare FC Lars-Åke Pettersson, 076- 047 20 92