2018-02-20

Företagsbanketten 14 april. Boka biljetter nu!

I år utlovar vi en fartfylld tillställning med härlig trerätters supé från Sjögestad. Spännande prisutdelningar till välförtjänta företagare.

Konferencier för kvällen och tillika underhållare är Katrin Sundberg (skådespelare, entertainer känd från TV-underhållning och serier, film och teaterscen. Vem minns inte Häxan Surtant!?).

Musik och dans levereras av Robin & Ingela och Värsta bästa bandet. Det kommer att bli en minnesvärd kväll - missa inte den! Beställ biljetten nu - www.foretagsbanketten.se

 

 

 

 

.

 

2018-02-14

Introduktion för nya företagare 5 mars – sprid gärna i ditt nätverk!

Kenneth Fungbrandt håller introduktion för nya företagare på Företagscentrum Jerikodalsgatan 6 i Mjölby.

Alla intresserade är välkomna

Anmälan till Kenneth (om du vill ha fika)

kenneth@nystartmjolby.se    Tel 0705 84 80 04

2018-02-13

Hårdare rehabkrav på arbetsgivare

Den 1 juli skärps arbetsgivares ansvar för rehabilitering, något som det kan vara bra för egenföretagare med anställda att ha koll på.

Du som arbetsgivare har redan i dag ett stort ansvar för dina anställda. Du ansvarar för arbetslivsinriktad rehabilitering för dina medarbetare, och det är ditt ansvar att genomföra den anpassning och rehabilitering som kan ske inom och i anslutning till den egna verksamheten. Det regleras i LAS, i arbetsmiljölagen och i socialförsäkringsbalken.

I december beslutade riksdagen om en lagändring i socialförsäkringsbalken som innebär att det ansvaret skärps från den 1 juli. Arbetsgivaren blir nu skyldig att säkerställa återgång i arbete för en sjukskriven inom 30 dagar från den första sjukdagen, om sjukfallet bedöms bli 60 dagar eller längre. Då ska arbetsgivaren ha tagit fram en rehabiliterings- och arbetsanpassningsplan. Detta ansvar gäller för alla arbetsgivare, oavsett storlek på företaget.

(Källa Länsförsäkringar)

2018-01-25

Nu tar Företagscentrum ansvar för nyföretagarutbildningen

Vid årsskiftet lämnade Mjölby kommun Nyföretagarcentrum Västra Östergötland för att istället erbjuda nyföretagarrådgivning i Mjölby. Rådgivningen erbjuds via Nystart Mjölby som kommer att drivas av Företagscentrum på uppdrag av Mjölby kommun.

Kenneth Fungbrandt har i många år arbetat på Nyföretagarcentrum och kommer att följa med över till Nystart Mjölby. Rådgivningen är både kostnadsfri och konfidentiell.

-          Det är en spännande utmaning och alltid roligt med en nystart, säger Kenneth Fungbrandt. Vi erbjuder en första informationsträff den 5 mars kl 17-19 på kontorshotellet Jerikodalsgatan 6, men är du intresserad av individuell handledning går det bra att kontakta mig redan nu berättar han.

Företagscentrum har engagerat Bolagsbolaget i Sverige AB till att sköta administration och marknadsföring kring det nya konceptet Nystart Mjölby. Bolagsbolagets grunderbjudande är annars så kallad egenanställning i Bolagsbolaget - för entreprenörer som inte vill eller kan driva eget företag, med all administration det innebär.

-          Egenanställning kan vara ett första steg till eget företag utan ekonomiskt risktagande, mer än den egna tidsinsatsen. En möjlighet att prova sin affärsidé och starta i liten skala. Vilken form man väljer är förstås helt upp till individen, säger Kenneth. Vi vill ju att alla som startar ska lyckas i sitt företagande, det ingår i vår rådgivning att även avråda ibland.

Ett uppföljningsprogram kommer att erbjudas alla som startar företag via Nystart Mjölby. Där får man tillgång till nätverk och kanske en mentor om man så önskar.

Nystart Mjölby verkar på Jerikodalsgatan 6 i centrala Mjölby i samma lokaler som Företagscentrum.

Är du intresserad av mer information om Nystart Mjölby är du välkommen att kontakta:

[video width="384" height="192" mp4="http://www.fcmjolby.se/wp-content/uploads/Nystart-skylt1.mp4"][/video]

Rådgivare Kenneth Fungbrandt telefon 070 – 584 80 04
Verksamhetsledare FC Lars-Åke Pettersson, 076- 047 20 92